Aquafin Talent & techniek voor zuivere waterlopen
Zoek je job:

in een straal van

rond
=
20 jobs

Ann, technisch medewerker

Zo is mijn job bij Aquafin!

"Ik werk in een waterzuiveringsstation in mijn buurt, een paar kilometer van mijn woonplaats. Handig voor mijn woon-werkverkeer. Maar nog leuker is dat ik zo voor het water en het milieu van mijn buurt kan zorgen. Nu zie ik in terug salamanders en dikkopjes in onze beken. Dat was 15 jaar geleden niet zo. En dan weet ik: daar heb ik mee voor gezorgd!

Van een job in het labo naar technisch medewerker

Ik heb lang als laborante in chemie gewerkt. Maar in 1993 switchte ik naar Aquafin in Gent, blij dat ik iets voor ons milieu kon betekenen want ik ben zelf milieubewust. Ik deed er eerst ook labowerk zoals wateranalyses, maar er kwam meer bij kijken: ik plaatste monsternametoestellen, deed metingen. Zo kwam ik op de verschillende zuiveringsstations in contact met technisch medewerkers, en dat werk sprak me enorm aan.

Zovéél bijleren

Dankzij opleiding en coaching ben ik zelf doorgegroeid tot technisch medewerker. Medewerkster, eigenlijk. Als vrouw in deze mannenwereld sta ik mijn mannetje wel. Soms is het fysiek werk. Maar dat is geen probleem.

Onze job is zo gevarieerd dat je moet willen bijleren. Naast de labo-analyses, de administratie op pc, de inspecties van collectoren en het onderhoud van de pomp- en zuiveringsstations moet je geregeld ook kleine herstellingen uitvoeren aan elektro-mechanische onderdelen: dat heb ik geleerd dankzij opleiding hier.

Die afwisseling vind ik super. Net als mijn bijdrage aan ons milieu en mijn prima woon-werkverkeer.

Echt samenwerken

Er komt zo veel bij kijken, bij onze opdracht. Je moet dus echt een teamspeler zijn: info delen en communiceren met je directe collega's én met alle andere teams. Dat is cruciaal als je instaat voor waterzuivering. Zonder een sterk team werkt Aquafin niet."

Ontdek hoe veelzijdig werken bij Aquafin is

Zoek je job:

in een straal van

rond
=
20 jobs